Computerhulp op afstand voordelig en snel

De vraag naar computerhulp groeit meer en meer. Computerhulp op afstand is dan ook de manier om aan die vraag te voldoen. Het is voordeliger dan een aan huisbezoek en je hoeft ook geen dagdelen meer in te plannen waarop je thuis moet blijven of vrij moet nemen van je werk.

Computerproblemen kunnen net zo grondig aangepakt worden als bij een aan huisbezoek. Een ander voordeel is dat de afspraken vele malen sneller kunnen worden ingepland. In veel gevallen al zelfs binnen twee uur. Maar wat houdt computerhulp op afstand nu precies in vraag je jezelf wellicht af?

Hoe werkt computerhulp op afstand nu precies?

Het wil letterlijk zeggen dat ik op afstand het probleem bij je thuis of waar je ook bent oplos. Ik vraag via een programma toestemming aan je om in te kunnen loggen op het apparaat waar jij de computerproblemen op hebt. Nadat je de toestemming hebt gegeven kan ik voor je aan de slag. Je kan er zelf voor kiezen om erbij te blijven of dat je mij volledig me gang laat gaan.

Je hebt zelf ten alle tijden de controle. Dat wil zeggen dat je altijd kan zien wat ik aan het doen ben en als je het nodig acht kan je zelf de verbinding verbreken of de controle overnemen. Als we klaar zijn met de sessie dan kunnen we simpelweg de verbinding afsluiten. Het is overigens niet zo dat ik na de eerste keer elke keer weer toestemming heb om meteen bij de volgende sessies je computer over te kunnen nemen. Hiervoor moet elke keer weer toestemming door jou voor gegeven worden.

Welk programma gebruik ik voor computerhulp op afstand?

Ik heb diverse programma’s gebruikt in het verleden. Van Aeroadmin tot aan Teamviewer. Elk programma had zijn voor -en nadelen maar ik was op zoek naar een programma die mij meer kon bieden. Begin dit jaar ben ik een programma tegengekomen die een combinatie had van computerhulp op afstand als software die ik kon gebruiken voor online meetings. Eigenlijk Skype gecombineerd met Teamviewer.

Dit was voor mij de ideale mix en het programma is heel makkelijk in gebruik. Het programma is wel in het Engels, maar je hoeft je daar geen zorgen om te maken. Ik heb een video voor je opgenomen waarbij er stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen van jouw kant uit.

De video bekijk je hier

Als je nog vragen hebt kan je deze in de reacties onderaan dit artikel stellen. En anders kan je altijd op mijn Facebookpagina terecht.