Windows 10 beschermt tegen ransomware

De nieuwe versie van Windows 10 beschermt tegen ransomware. Dit is natuurlijk goed nieuws aangezien dit weer een extra laag bescherming is die nu gedekt word door de interne bescherming van Windows.

Het probleem is dat deze niet automatisch aanstaat. Je moet deze optie zelf dus gaan activeren. Hoe leg ik je uit in dit korte artikel.

Bescherming activeren

Om de extra laag bescherming te activeren gaan we naar het beveiligingscentrum van Windows 10. Je komt hier eenvoudig door een dubbele klik op het schild symbool. Deze vind je rechtsonder op je bureaublad naast je tijd. Zie je deze niet meteen, dan kan die ook nog onder het pijltje wat omhoog wijst verborgen zitten.

Eenmaal aangekomen bij het centrum kiezen wij voor virus- en bedreigingsbeveiliging.

Hier gaan we vervolgens naar de optie instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging.

Als laatste scrollen we hier naar beneden totdat je de optie ziet: Controlled folder access. Je hebt hier een schuifbalkje, Druk hier op en je word vervolgens gevraagd of je de toepassing wilt toestaan. Kies hier voor ja.

Je hebt het nu zo ingesteld dat Windows 10 beschermt tegen ransomware. Zelf vind ik het raar dat deze optie niet automatisch aanstaat. Je hebt nu in ieder geval een stappenplan om Windows 10 goed in te stellen hiervoor.

Let op!

Dit is alleen nodig als je geen externe beveiliging gebruikt. Dus puur als je de beveiliging van Windows 10 zelf gebruikt. Anders zou het zo kunnen zijn dat je conflicten veroorzaakt. Ook is deze optie alleen beschikbaar na de laatste update (Falls update). De versie die je hiervoor moet hebben is versie: 1709. Je kan dit makkelijk checken door onderin op het vergrootglas te drukken en winver te typen. Vervolgens druk je op enter. Je krijgt nu jouw Windows versie te zien.

Hierbij zijn de eerste twee cijfer het jaartal en de laatste twee de maand van de update.
Je kan me ook altijd op Facebook volgen voor de nieuwste tips en tricks.

 

Heb je nog vragen laat ze dan hierachter in de reacties. Ik kom er zo snel mogelijk op terug. Je kan natuurlijk ook altijd contact met me opnemen mocht je een andere vraag hebben.

Zou het ook waarderen als je dit artikel zou delen op Facebook. Helpt mij weer andere mensen te bereiken en verder te helpen.